Ecosofía, La saviesa de la terra
La Tierra no es una simple suministradora de materias primas para la humanidad. Es nuestro cuerpo externo, nuestro espacio vital, nuestro hogar. Uno de los mayores retos del siglo XXI es aprender a convivir en la biosfera. Este es el propósito de la ecosofía. ¿Resulta suficiente estudiar la Tierra como un objeto, con las herramientas de la ecología y de las ciencias naturales? Hace cerca de medio siglo, tres pensadores eminentes, procedentes de mundos filosóficos distintos, llegaron a la misma conclusión: necesitamos ecología, sí, pero necesitamos, aún más, ecosofía. Panikkar fue el primero en llegar a esta idea y quien la exploró más a fondo.
Col·lecció: Fragmentos, Volum: 71
Núm. de pàgines: 96
Primera edició: febrer del 2021
ISBN: 978-84-17796-51-8
Enquadernació: Rústica, 11 x 18 cm
- Click & Collect
- Envios
- Devoluciones
- Pago seguro
La Terra no és una simple subministradora de matèries primeres per a la humanitat. És el nostre cos extern, el nostre espai vital, la nostra llar. Un dels reptes més grans del segle xxi és aprendre a integrar-nos dins la biosfera. Aquest és el propòsit de l'ecosofia. ¿N'hi ha prou amb estudiar la Terra com un objecte, amb les eines de l'ecologia i de les ciències naturals? Fa prop de mig segle, tres grans pensadors, procedents de mons filosòfics ben diferents, van arribar a la mateixa conclusió: ens cal ecologia, sí, però encara més ens cal ecosofia. Panikkar va ser el primer a arribar a aquesta idea i qui la va explorar més a fons.
L'ecosofia és alhora el nostre coneixement sobre la Terra i la saviesa de la Terra mateixa, que hem d'intentar escoltar. L'ecosofia vol honorar la consciència ecològica i alhora ampliar-la des d'una perspectiva intercultural. Se separa d'una ecologia que, mitjançant l'anomenat desenvolupament sostenible, busca perllongar l'actual status quo. Planteja un canvi radical de percepció tant de l'home com de la Terra. Tracta la Terra mateixa com un ésser vivent.